Ο Νίκος Σπλήνης,

γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και από το 1981 ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1998 πήρε το πτυχίο του μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι παντρεμένος, έχει ένα παιδί, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια ως φοιτητής, παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Μετά από την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και έως σήμερα, εργάζεται αδιάλειπτα στο χώρο της φροντιστηριακής παιδείας, ως καθηγητής σε φροντιστήρια και παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Προετοιμάζει κυρίως υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στοχεύοντας πάντα στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή χωριστά, με αγάπη και προσήλωση στους στόχους του.

Συγγραφικό έργο

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και ως συγγραφέας μαθηματικών βιβλίων. Ως μέλος της lisari team συμμετείχε στη συγγραφή δύο βιβλίων για τη Γ λυκείου, «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ Λυκείου, οδηγός προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις» και «Μαθηματικά Γ λυκείου, 200 προτεινόμενα Β και Γ θέματα εξετάσεων» από την Ελληνοεκδοτική.

Τον Ιούνιο του 2020 εκδίδεται ο πρώτος τόμος, με το συνεργάτη του Θανάση Νικολόπουλο, από ένα δίτομο έργο για την αναλυτική παρουσίαση της ύλης των μαθηματικών της Γ λυκείου, βοήθημα για τους υποψηφίους των ΑΕΙ της χώρας.